Elektrik Proje Hizmeti
Baysis Elektrik olarak amacımız, elektrik taahhüt alanında projelerinizin en iyi şekilde yönetilmesini sağlamak, hedef, maliyet ve zaman kriterlerine uygun, eldeki kaynakların verimli şekilde programlandığı ve süreçlerin kontrol edildiği, İç Tesisat Yönetmeliğine uygun ve aynı zamanda gelecekteki muhtemel ihtiyaçlarınıza yönelik doğru projeksiyonu oluşturabilmektir.
Alçak Gerilim, Orta Gerilim ve Yüksek Gerilim ile birlikte Aydınlatma çözümleri, Topraklama, Paratoner ve tüm otomasyon sistemleri, elektrik iç-dış tesisat projeleri tasarımı, çizimi, danışmanlık, uygulama ve taahhüdü konularında siz saygı değer müşterilere hizmet vermekten onur duymaktayız.
Projelendirme esnasında verilen doğru kararlar, yatırımın ilerleyen aşamalarında yatırımcının gereksiz ve fazladan harcama yapmasını engelleyecektir.
Projelerimizi, uygulama yapılacak yerin yapı cinsine, kullanım amacına ve geçerli standartlar, yasa ve yönetmeliklere göre, işverenin isteklerini de dikkate alarak hazırlarız. Proje tasarımlarında talep, keşif ve proje değerlendirilmesi, ürün komponent seçimi, hesaplama ve modelleme, teknik ve ekonomik değerlendirme, enerji yönetimi konularında en ince ayrıntısına dikkat edilerek projeler hazırlanır.
Proje yönetimi mimari proje çıktıktan sonra başlar. Mimari projenin incelenmesine müteakip elektrik-elektronik ihtiyaçlar belirlenerek, taslak proje hazırlanır.
Projelendirme, toplam 5 safhadan oluşmaktadır.
Etüt-öneri raporu:
Projelendirilecek yapının veya tesisin işletme fonksiyonlarını sağlayacak sistemler seçilerek ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Projelendirilecek sistemlerle ilgili alternatif çözümler, enerjinin nereden ne şekilde sağlanacağı belirtilerek yapılabilirlik ve ekonomiklik açısından etüt edilir.
Ön proje:
İşletme fonksiyonlarına uygun olan gerilim dağıtım sisteminin proje üzerinde gösterilmesi, panoların yerleşimi, tahmini güç ve aydınlatma hesapları ve örnek tekhat şemaları hazırlanır.
Kesin proje:
Elektrik tesislerinin ön projede belirlenen sistemlere uygun nitelikte nasıl yapılacağını detaylı olarak tarif eden açıklama, çizimler, teknik özellikler, hesaplar ve şartnameler ile tamamlayıcı dokümanlardan oluşur, Kesin projeler belirli bir markaya göre yapılmaz, en yaygın kullanılan sistemler göz önünde tutulur.
Uygulama Projesi:
(Yapım çizimleri ve hesapları) Tesisin yapımına başlanmadan önce, imalatçı firmaların seçilen cihazlarının tip ve ölçüleri kullanılarak hazırlanan projelerdir. Elektrik iç tesislerinde kullanılacak seçilmiş cihazların son yerleşimi ve kesin boyutlandırılması ancak bu hesaplar ve çizimlerle mümkün olur.
Son durum (As-Build) projesi:
İmalat ve montajı tamamlanarak işletmeye alınma aşamasına gelmiş olan ve elektrik tesislerinin tamamlanmış durumunu gösteren projedir. Bu proje uygulama projesi (yapım çizimleri ve hesapları) esas alınarak hazırlanır.