• Anasayfa
  • Orta Gerilim Trafo Kurulum ve Bakım Hizmeti

Açıklama

Orta Gerilim Trafo Tesisleri

Orta gerilim şebekeleri 1000 volt( l kV) ile 35 000 volt( 35 kV) gerilimler arasındaki şebekelerdir. Bu şebekeler yüksek ve çok yüksek gerilim şebekeleri ile alçak gerilim şebekelerinin birbirine bağlanması işleminde kullanılır. Bu görevi üstlenende orta gerilim trafo tesisleri olmaktadır.

Yüksek gerilim şebekelerinden gelen elektrik kurulacak trafo ile orta gerilim şebekelerine çekilmektedir. Yatırımın özelliklerine göre Bina Tipi Trafo Merkezleri, Beton Köşk Tipi Trafo Merkezleri, Direk Tipi Trafo Merkezleri veya Yeraltı Köşk Tipi Trafo Merkezleri kurularak enerji ihtiyacı olunan yerde kullanılmak üzere aktarılmış şekilde aktarılmaktadır.
Orta gerilim trafo tesislerinin kurulması için gerekli olan alan tespitinden sonra izinlerinin alınmasına ve hafriyatın gerçekleşmesine kadar bir çok işlem Baysis Elektrik uzman kadroları tarafından yapılmakta ve takip edilmektedir.

Baysis elektrik taahhüt işlerinde uzun soluklu deneyime sahip olduğundan, orta gerilim tesisatlarında ihtiyaç olacak her türlü inşaat işi de hızlı bir şekilde karşılanabilmektedir.
7/24 mobil ekip kurulumlarıyla da enerjinin sürekli aksaması için bakım ve destek hizmeti de verebilmektedir.

Direk Tipi Orta Gerilim Trafo Tesisi

Direk tipi trafolar 400kVA dahil kullanılabilir fakat beton köşk tipi trafo merkezleri 400kVA den büyük güçleri beslemek için orta gerilimi alçak gerilim kademesine düşürerek alçak gerilimden enerji dağıtımı için orta gerilim trafo merkezi olarak kurulur. Orta gerilimden veya alçak gerilimden ölçmek için sayaç kullanılarak dizayn edilir. Orta gerilim trafo tesisi veya güç artırımı için ilk aşama ihtiyaç olan gücü hesaplayarak trafo gücüne karar verilir. Daha sonra Enerji Müsade Belgesi müracaatı yapılmalıdır. Enerji müsaade belgesindeki şarta göre orta gerilim projesi çizilir ve onay için yetkili kuruma verilir.

Trafo ve koruma ekipmanları kapalı bir alan içinde bulunması gerilim malzemelerinin insan ve canlı temasını engeller. Hava şartlarına bağlı olmadan gerekli kontroller yapılabilir. Hava şartlarına bağlı olarak elektrik kesintileri en az düzeyde olur. Şehir içindeki trafo merkezleri hava hattı ve ayrıca yeraltı kabloları ile dağıtım yapabilme olanağı mevcuttur.

O.G. kablolarının tranşelerinin açılması Kabloların uygun derinlikte ve yönetmeliklere göre döşenmesi, ek muflarının ve kablo başlıklarının yapılma uygulamaları. Köşk tipi trafo merkezlerinin projelendirilmesi, O.G. malzemesinin temini, İşletme ve koruma topraklamasının yapılması, Meger topraklama cihazıyla ölçümü, A.G. Panosu, Kompanzayon Panosunun hazırlanması uygulamaları firmamızda yapılmaktadır.

Direk tipi trafo merkezlerini neredeyse her mahalle ve/veya köy girişinde ya da bir tesisi beslemek için kullanıldığını görmüşüzdür. Ekonomik yönden tesis edilmesi ucuz ve hızlı olması bu tesislerin farkını ortaya koymaktadır.

Kullanım amacı; orta gerilimi,  şebeke gerilimi olan 220 Volt’a dönüştürmektir. 400 kVA’e kadar direk üzerine trafo konulabilir. 400 kVA’den büyük güçteki trafolar için bina veya açık tip trafo merkezleri tesis edilmelidir. Genellikle kafes tipi ve beton direklere tesis edilirler.

Direk tipi trafo merkezinin ana bileşenlerine gelince; trafo, orta gerilim ayırıcı, parafudr, dağıtım ve ölçüm panosudur.

Diğer Hizmetlerimiz